babyproffsen..

.. har inte skrivit på några dagar, ska försöka sammanfatta vad som gjorts :-) Fredagen var jag och Linnea på stan, var ju tvungen att kolla in den nya affären här i stan, babyproffsen. De är riktigt roligt att de kommer en affär som kan konkurrera med barnens hus. Väl där hittade jag lite smått å gott, behövde lite matskålar och skedar. Sedan drog vi vidare på stan och inhandlade lite barnkläder samt tog en fika på wayne´s. Hittade en klänning och strumpbyxor samt en mössa till lillgumman :-) Följde Linnea hem och fikade en massa gofika som hon bakat  *de va supergott Linnea, Tack*
Självklart togs de lite bilder på underverken, här kommer några:











Fredags kvällen blev lugn, Rebbans farmor och farfar kom och hälsade på. De hade köpt en jättefin sommarklänning på Kreta som lillan kan ha nästa sommar, och en jättefin badhanduk. De hade också köpt en parfym till mig *tack så mycket Birgitta & Sören*
På lördagen steg vi upp tidigt och klädde på oss ordentligt och begav oss till stugan, här kommer höstbilder från Kattis:







 Nya mössan :-)



 Vägen ner till våran stuga















På vägen hem körde vi förbi medle och köpte pizza, de gör pizzan i vedeldan stenugn. Den smakade helt ok. Sedan blev de kaffe i myckle och mysa i soffan hemma.
Söndagen var bara en hemmadag, Sören var här och hjälpte Per med ventilationen och jag sprang och jagade frigolit som blåst ut över hela kvarteret :-) de va riktiga orkanvindar :-)
Idag har jag varit i stan och hälsat på min kära syster, tog med henne till barnens hus och köpte en ny bilstol till lillan, de hade ett kampanj erbjudande, snart har ju babyskyddet blivit för litet :-( sedan for vi och köpte mat på lilla kina, supergott!! Tack för en underbart trevlig dag syrran, de måste vi göra om snart :-)
Nä, nu ska jag vandra till sängen. Känner att John Blund snart kommer på besök. Sov gott allesamman!!
KRAM

invägning och läkarbesök..

Idag har Rebban blivit vägd och mätad samt träffat läkaren och fått en spruta :-) 6 månaders kontrollen gick galant, likaså läkarbesöket. Sprutan tog lite ont, så då kom de en tår, men de gick fort över. :-)
Vikt: 7850gram
Längd: 67,5 cm
Stora tjejen!!!




Gunilla berättade att jag kunde börja ge lillan lite mjölk, samt en macka i små bitar. Fick också tips och råd om mat m.m. Provade ett recept på en mellis. Naturell yoghurt med mosade bär, jag tog banan, blåbär och hallon. De blev poppis :-)
Nu ska jag sätta mig i soffan och slappa, sköt om er!!!    KRAM
Här kommer lite bilder:

 Fått för sig att äta på gåstolen :-)

 Fått en nya tutte, hamnade upp och ner :-)

 Äter macka förfullt :-)



 Turkisk yoghurt med mosade bär, de va riktigt gott :-)

 de tyckte lillan också :-)




Höstpromenad i Ersmark

Vilken underbar morgon det varit, jag och lillan tog oss en promenad i de underbara höstvädret. En sak jag verkligen älskar med hösten är alla underbara färger. Här kommer lite bilder:







 En vilopaus?












Helgen...

i lördags gjordes nog den sista grillningen för säsongen :-) vi gjorde pot.gratäng med morötter och västerbottensost, fläskfilé paket med vitlöksost, sallad och en massa gott :-) de va riktigt trevligt. Senare såg vi film, "Jiddra inte med Zohan" den va inte så bra., en slötittar film.

 Lillan och Tim klar för kvällen :-)

Idag har Per jobbat på morgonen, sedan for han till Kattis, så jag passade på att fara på stan nu när de är så många affärer som har söndags öppet. Jag inhandlade lite höst/vinterkläder, samt en pyjamas :-) Köpte även en overall som Rebban fått av mormor och morfar. Blev nöjd med alla köp :-)

 Rebeckas nya varma "uggisar"



 Nya vantar och mössa :-)



 Här är den fina overallen, kommer sitta perfekt på henne i vinter :-) Tack mamma & pappa.

Nä nu ska jag gå och göra klart lillan för natten, sen lockar soffan :-) Ha en skön söndag´s kväll allihopa!!!
Kram

Hela veckan lång...

har inte skrivit på länge, har varit fullt upp hela veckan. I måndag´s blev Becca 6 månader, lilltjejen har blivit stor :-) hela familjen drog iväg till umeå vid 10 tiden, jag skulle träffa min rygg läkare, tyvärr blev de inte som jag hoppats så jag måste tyvärr operera min rygg inom en snar framtid :-( usch känns inte alls roligt, men de man inte dör av blir man starkare av :-) Efter vi suttit på umeå lassarett hela dagen, stannade vi av i Bygdsiljum, hos Beccas mormor och morfar, för att äta lite middag och surra bort en stund.

 Lillan åker bil :-)



 Hemma hos mormor & morfar

Medans vi varit i Umeå hade snickaren hunnit sätta upp hela stommen till köket :-) de va en glad överaskning.
Tisdagen komme snickaren tidigt på morgonen och kaklade m.m, jag och Per for till stan och hämtade ut spotlights.
Onsdagen gick förbi i arbetets tecken :-) Köket blev klart, men tyvärr inte allt eljobb.På kvällen kom Linnea och lilla Nova förbi en stund, de va riktigt trevligt. Linnea väntar sitt andra barn och har fått en så fin liten kula :-)  man blir som lite sugen :-)
Tordagen gick åt att städa och packa in i skåparna :-) oj så trevligt. På kvällen kom mina föräldrar och min farbror, min farbror hjälpte oss att koppla in vattnet, sedan rusade han i väg på hockey. :-) Men mamma och pappa stannade en stund och umgick´s. Rebecka fick också hinna träffa farmor och farfar, de kom förbi före de skulle fara iväg till Kreta :-) Vi fick ett mess av dem idag, de har 29 grader varmt :-)
Idag  har elektrikern varit här igen, men de löste sig inte riktigt men knappen till ventelationen, så han kommer till veckan igen :-( blir besviken när inte allt löste sig innan helgen. Klockan tio for jag och becca iväg till Helena och fikade och surrade bort några timmar, Sara kom också :-) alltid lika roligt att träffas och surra en stund, och äta gofika :-) De blir min tur nästa gång.

 Oliver

 Holly

 Rebecka

             


Hämtade upp Per på vägen och for till stan och handlade, sedan har vi nog mest varit hemma och städat och dolat på med köket och diskmaskinen. :-) Imorgon får vi främmande och ska grilla för sista gången denna säsong :-)
Nä nu ska jag sätta mig i soffan och äta lite ostbågar :-) Sköt om er!!

Här kommer före och efter bilder på köket:










 Skåpet under diskbänken har vi inte satt dit än, vill se att de inte läker :-)

Dagens Rebecka bild:




Våran älskade gladskit!!!

Jobb och mys med lillan..

De här dagarna som gått av denna vecka har varit fullspäckade. Vi måste hinna allting klart innan köket kommer på plats :-) Måndagen gick åt att handla hem trösklar och montera dem, lättare sagt en gjort, toa´s tröskel sprack två gånger. Tvungen in till stan på tisdagen och köpa en ny :-(  Men nu är alla på plats *jihoo*

 Nya till alla 3 sovrum + toa och vardagsrum

 Visst blev resultatet snyggt??

Tisdagen började med att Per jobbade och jag slipade listerna runt köksfönstret och dörren. Tog lillan på en promenad efter lunch, tänkte att hon skulle sova i vagnen, men de gick inte :-) vägrade sova, så när vi kom hem gick vi in och jag la ner henne i hennes säng, då somnade hon på två röda :-) Började maskera fönstret inför betsningen. Per slet ut resten av köksinredningen, så nu är det nästan helt tomt i köket. Lillan var lika glad som alltid, fick titta på när mamma och pappa jobbade :-)



När Per kom hem från jobbet på onsdagen tog han lillprutten och körde henne till farmor. Ville inte ha henne hemma när jag betsade, de luktar så hemskt. Hämtade hem lillgumman klockan halv åtta, och hon hade skött sig exemplariskt. Hon och farmor fick rå om varandra :-) Jag tror de hade det riktigt mysigt.

 Bild på fönstret efter betsning, före var de furu. Sakns lister och fönsterbräda på bilden :-)

Idag har vi fått haft en lugn dag och kväll, jag och lillan tog sovmorgon och har mysit hela dagen :-) Hon har fått prova majskrokar för först gången, de var en hit :-)



 Mums :-)

Var meningen att resterande av köksgrejorna skulle komma idag, men de ringde och sa att de kommer på fredag och att de börjar sätta upp köket efter helgen och inte imorgon :-( men men en helg till kan vi leva såhär :-)
Kvällen har vi spenderat i soffan och bara haft de trevligt, Rebeckas farmor och farfar kom på besök en liten stund, annars har vi bara varit med varandra, ganska skönt måste jag säga :-)
Måste lägga in en bild när lillan sugen på foten, hon är sååå söt:



Nä nu ska vi nog krypa till säng´s. Ha de underbart allihopa.

Kram








Dagens Rebecka bild!!



Provar pappas hörselkåpor, visst blev hon cool?!

Helgen..

.. helgen har varit lugn och skön. I fredag´s var vi in till stan och hälsade på Per´s mamma och syskon. Hjälpte Birgitta att sätta upp ett vitrinskåp i köket, de blev jättefint. Lördagen for sambon till våran stuga för att göra vinter, vi har inte hunnit vara där mer än 3 gånger i sommar, * fy på oss * de såg visst ganska hemskt ut därnere :-(  medans han var där och slet som ett djur, va jag och Rebecka ute på gården och plockade in krukor, rensa ogräs och åt smultron ( inte Rebban men jag :-) I dag hade vi bestämt oss att fara till stugan igen för att hinna klart allting, vi tog med oss Rebban´s farmor, farfar är ju och jagar älg i Krångfors så han kunde inte följa med, så jag kunde hjälpa Per lite mera. Men de blev nog han som jobbade mest endå, jag och Birgitta och Rebecka gick en promenad och mös lite i solen. Usch vad man blir sugen på att bli klar i stugan så man kan sova över där. Just nu har vi bara en underbart fin tomt men ingen stuga att vara i, men de kommer så småningom. Måste bara spara lite pengar först :-) Efter vi varit klart i Kattis for vi vidare till Krångfors och hälsade på hos Gunilla, där fick vi gofika :-) Hann träffa jaktgubbarna också :-) De har inte hunnit skjuta någon älg ännu, men de kommer nog. Stannade i Myckle och åt middag. Smakade väldigt bra med mat efter en hel dag ute :-)
Här kommer lite bilder från dagen:

 Lillan sover efter våran promenad.

                    Vi tar en kaffepaus :-)

  Fundersam på gräset.





  Mamma & Becca




Ha en bra kväll!! God natt!
Kram




Dagens Rebecka bild:


Halva veckan gått..

tiden rusar bara iväg :-) nu har vi hunnit få våra vitvaror, kyl, frys, inbyggd micro, diskmaskin, ugn och häll. De är superfina :-) jag är jättenöjd.
I måndags kom Sara från familjegruppen och hälsade på med lilla Holly. De va riktigt trevligt att surra bort några timmar.
Självklart togs de kort, här kommer några:

 Här är lilla Holly





 Rebecka & Sara



 Holly & Rebecka

 Lekdags :-)

I tisdag´s kom stommarna till köket och nästa fredag börjar dom sätta upp mitt efterlängtade kök :-) oj så roligt de ska bli, håller på att längta ihjäl mig. Bara en vecka kvar snart :-)

Rebecka har sovit dåligt i två nätter nu, förstår inte riktigt om de är tänder på gång eller om hon håller på att bli förkyld.
Tycker synd om lillhjärtat. De är så hemskt att inte veta varför de är ledsna. :-( förhoppningsvis blir de bättre snart.
Såhär söt är hon iaf när hon vaknar efter förmiddags luren :



Idag har jag inte gjort många knop, de har ju varit så otroligt tråkigt väder. Man får hoppas att de blir bättre snart. Men som sagt hösten är här. Måste försöka hitta vinterkläder till lillgumman.
Lämnar er för kvällen, tror lillan vaknade till nu. Sov gott allihopa.


RSS 2.0